уторак, 28. јануар 2014.

Moguća misija - recite zbogom depresiji!

Januar se bliži kraju


Čini vam se da je januar najduži mesec u godini?
Čini vam se da ste kao izduvan balon?
Čini vam se da ste pomalo neraspoloženi, bezvoljni?
Čini vam da vam ništa ne ide od ruke i da lagano klizite u depresiju?

Ako vas teši - niste jedini


U decembru kao da svi stavimo ružičaste naočare i vidimo samo lepšu stranu života. Pred nama su praznici. Sezona slava se uveliko zahuktala. Bliži se Božić, Nova godina. Pa još jednom sve  ispočetka - pravoslavni Božić... pa Nova godina.

Vreme darivanja. Vreme kada se okupljamo. Vreme kada se gostimo - jedemo, pijemo, delimo. Vreme kada se troši preko svake mere. Pozajmljuje. Neki od nas prave krupne, često nerealne planove za predstojeću godinu. I sve izgleda lepo kroz te ružičaste naočare.

Onda dođe 15. januar. Vreme kada se vraćamo na posao. Otvaramo novčanike, a oni prazni. Pokušavamo da se uvučemo u one pantalone koje su nam još u decembru savršeno stajale, ali sada se  dugme otima zakopčavanju. Frižider prazan, a glava puna briga.

Neki nagoveštaji novih ljubavi iz dana slavlja više nema. Telefon ćuti. Deca prave buku. Ili su to možda naši roditelji koji nas u ovom trenutku pomalo izvode iz takta.

A kraj januara se razvukao kao gladna godina. Naočare, one ružičaste smo skinuli. Dočekalo nas sivilo. Ili nam se barem tako čini.

Da li je baš sve tako?


Dragi naši, nije svet postao siv, sve je prilično nalik onom decembru kada ste uleteli u prazničnu euforiju. Nije se ništa veliko desilo, a opet imate osećaj da nešto nije u redu.

Izbačeni ste iz koloseka. Tužni. Bezvoljni. Nemate volje za rad. Teško vam je da zaspite, brojite ovce čitavu noć, a ujutru se izvlačite iz kreveta kao po kazni, pa se odvlačite na posao? Nervozni ste, vikali biste na sve oko sebe, ali nemate snage ni za to. Pogledate se u ogledalo i čini vam se da to niste vi?

Ili bežite u san. Stalno spavate i trenutak kad vas ujutru probudi sat čini vam se kao kazna. Odlazite kao i onaj goreopisani čovek na posao - vi imate snage da se izvičete na sve,  u svemu vidite samo loše, boli vas želudac od svega, jedva čekate da se završi radni dan da se dovučete do kuće i kreveta.

Možda ste student i sad ste usred ispitnog roka - a dešava vam se jedna od dve gorenavedene situacije. Nemate koncentraciju da učite, a roditelji stalno zapitkuju  dokle ste stigli sa učenjem i jeste li prijavili ispit. Muka vam je od svega, ispit vam dođe kao najgora kazna, a ne kao stepenik bliže završetku fakulteta.

Možda ste se opet vratili u životnu rutinu nakon praznika. U godinama ste kada biste nešto da menjate, ali jednostavno nemate snage. Svaki veče obećate sebi da ćete sutra uraditi nešto novo i dobro za sebe, ali ujutru pomislite - možda od sutra. Danas nemam snage.

Da li ste vi jedna od onih osoba koja svake zime upadne u sezonsku depresiju?

Da li vam je sve ovo poznato?


Svako od nas se barem jednom našao u nekoj od ovih situacija.Nekada uspemo sami da izađemo iz začaranog kruga koji nas polako vuče u depresiju, ali nekada nam ipak treba pomoć da se odupremo i vratimo u normalu.

Mora li tako?


Ne mora. Priroda se brine da sve bude u ravnoteži - i za svaki disbalans ima rešenje. Priroda vam daruje cvetne esencije koje su najnežnija stvar za povratak u celovitost i zdravo stanje. Biljke su dugo na ovoj planeti u nepromenjenom stanju - mnogo duže od nas - i svaka od njih u sebi nosi vitalnu energiju koja je u savršenom balansu. Floriterapija koristi upravo ta isceljujuća svojstvo biljaka - od zdravih cvetova sačinjava moćne esencije koje prenose svoj energetski zapis na čoveka dovodeći ga u okrepljeno i isceljeno stanje.

Kako da  pomognete sebi?


Jednostavno, odlučite da kažete zbogom lošem stanju i depresiji. Potražite svog ličnog floriterapeuta koji će na osnovu vaših simptoma napraviti idealnu kombinaciju cvetnih esencija. Svaki čovek je poseban - te svakom od nas treba posebna kombinacija. Vaše je da nam se obratite. Na nama je da baš za vas napravimo idealnu kombinaciju.

Šta radi floriterapeut?


Kad pozovete, floriterapeut vam zakaže razgovor. Razgovor traje oko sat vremena, u potpunom poverenju i diskreciji, terapeut napravi anamnezu, popriča sa vama, vidi vas. Na kraju se dogovorite šta je ono na čemu biste voleli da radite. Šta je to što biste da promenite, šta je iskočilo iz koloseka i šta treba nežnom cvetnom terapijom centrirati.  Vaše je da redovno koristite kapi. Vaš terapeut vam je stalno na raspolaganju. I on je poput cvetne esencije - brižan i posvećen vama i vašem boljitku.

I, za kraj - najavljujemo!


Februar će biti mesec u kome ćemo sa vama razgovarati o stanjima tuge, anskioznosti, melanholije, depresije, loših snova, ili bežanja u snove, loše koncetracije, bezvoljnosti i davati vam savete kako se cvetnim esencijama ova stanja mogu isceliti. Pratite naše tekstove, pišite nam ukoliko imate neko pitanje ili sugestiju. Javite nam se, zakažite svoj termin i probajte svoju cvetnu kombinaciju. Darujte nešto korisno i okrepljujuće sebi na zdravlje na početku godine.

Ne možete ništa izgubiti osim lošeg stanja - i spremno dočekati mart i novu temu!

Budite uz nas - vama na usluzi vaši Cvetni terapeuti!

Нема коментара:

Постави коментар