понедељак, 12. мај 2014.

Četiri slučaja umora i cvetne esencije izbora za vraćanje u balans

Prvo bismo se zahvalili svima koji su dozvolili da njihove priče iskoristimo kao ilustracije za delovanje cvetnih esencija, na našem blogu. Listajući slučajeve koje smo radili poslednjih nekoliko meseci vrlo često je zajednički imenitelj kod svih njih upravo umor. 

Danas ćemo dakle da vam iznesemo nekoliko iskustava u vezi sa ovim disbalansom - jer različite etiologije zahtevaju i različita tretiranja i cvetne esencije. 

1. Žena 45 godina žali se na umor, pospanost, bezvoljnost - koji vode do nekoncentrisanosti na posao koji obavlja  i do nezadovoljstva.

2. Devojka, 37 godina žali se na umor, na nemotivisanost, na nedostatak ritma u svakodnevnom životu. 

3. Žena 52 godine između ostalog, žali se na umor, teško ustajanje, opštu malaksalost.

4. Mladić 29 godina žali se na stalnu pospanost, toliki umor da bi stalno mogao da spava. 

Izvukli smo iz četiri slučaja samo momente koji se odnose na jedan disbalans - UMOR. Svi imaju još nekih tegoba, ali ovaj put smo želeli da vam pokažemo zašto je važan razgovor sa floriterapeutom i zašto su bitne kontrole.

U prvom slučaju - žena već duže vremena koristi cvetne esencije i do sada je uspešno rešila probleme zbog kojih je došla. U jednom trenutku ona se žali da joj treba nešto za podizanje snage jer ima utisak da je posao dosadan, da radi a da tome nema kraja i da joj je teško da ide dalje. U razgovoru saznajemo da je klijentkinja izgubila motiv za rad, i da posao za nju nije izazov, već ga doživljava kao rutinu i dosadu. Ona nije umorna već jednostavno demotivisana za svakodnevni rad. 
U ovom slučaju je, pored ostalih esencija za osnovni problem dat Hornbeam  - cvetne esencija koja je dobra esencija izbora kod dnevnih rutina, kod umora od svakodnevice, kod podizanja volje za rad. 
Horbeam


U drugom slučaju, saznajemo da devojka radi posao koji ne pruža dovoljno izazova, da se ponavlja jedan te isti rutinski posao, dok su njeni kapaciteti mnogo veći. Pošto je posao u smenama ona svaka dva dana ide u drugu smenu i telo i um nikako da se naviknu na te promene.  Ona je trenutačno umorna od takvog ritma života.
I u ovom slučaju je dat Hornbeam, ali u kombinaciji sa cvetnom esencijom Elm - koja je dobar izbor za one koji su trenutno iscrpljeni, osećaju trenutan nedostatak energije i treba ih vratiti iz privremenog stanja u kom se osećaju kao da im se mnogo toga navalilo na ramena.
Elm


U trećem slučaju žena je tek izašla iz klimakterijuma, malokrvna je po prirodi, slabo jede, ima problema sa srcem, plućima, disanjem. Njen umor je, fizičke prirode, organizam je iscrpljen posle zime i dugog perioda u kom je ona stalno bolesna.
Ovde je kao esencija izbora za početak otklanjanja umora data Yerba Santa. Dugotrajni srčani i disajni problemi su je iscrpeli i trebalo je prvo podići energiju, a sveta biljka je dobar izbor za to. Ovde je dodata i esencija Olive za totalnu iscrpljenost duše i tela, kao i uma. 

Olive



U četvrtom slučaju mladić, student koji je već trebalo da završi fakultet, upada u depresivno stanje, pa beži u san. Umor je posledica emocionalnog stresa i bežanja od obaveza. U ovom slučaju nismo otklanjali umor već smo tražili uzroke za odugovlačenje. Ispostavilo se da je mladić izgubio samopouzdanje i oseća se inferiorno u odnosu na svoju generaciju, te smo mu prvo vratili samopouzdanje i veru u sopstvene sposobnosti - dajući mu  cvetnu esenciju Larch, dobar izbor za otklanjanje straha od neuspeha, vere u sebe i svoje mogućnosti, kao i Penstemon da izdrži uprkos preprekama, kao i Buttercup za osećaj  manje vrednosti u odnosu na ostale, koji su fakultet završili.


Larch
Sve četvoro su, pored ovih esencija, dobili u kombinaciji još neke esencije za ostale disbalanse koji su bili prateći elementi UMORA i kod svih se energija vratila jer su je harmonizovali otklonivši osnovni uzrok. Ovo je još jedan pokazatelj da cvetne esencije deluju na sam uzrok koji je različit kao što su i kombinacije različite - samo su rezultati isti - povratak radosti, energije, volje za stvaranjem, ostvarivanjem svojih želja i potencijala. 

Sledi nastavak...

Penstemon

Нема коментара:

Постави коментар