субота, 16. новембар 2013.

Kako izabrati floriterapeuta?

1) Ko su floriterapeuti i čime se bave?

Floriterapeuti su osobe koje su završile školu floriterapije. Po prethodnom obrazovanju ne moraju biti iz sveta medicine.
Floriterapeuti  su obučeni da budu vaši iscelitelji, ali i vodiči ka boljem i uravnoteženijem životu. Oni vam pomažu da vraćanjem vašeg tela i duha u ravnotežu  vratite i zdravlje u ravnotežu.
Oni ne smeju da vas lažu i obećavaju da imaju čudotvorni lek za svaku bolest.
Oni su osobe od posebnog poverenja i neko kome ćete opušteno otvoriti i srce i dušu znajući da ste u dobrim rukama.
Floriterapeuti su praktičari jer teorijsko znanje o biljnim esencijama pretvaraju u praksu tvoreći za svakog klijenta jedinstvenu kombinaciju esencija.

2) Prvi susret s floriterapeutom

Zakažete termin i nađete se sa izabranim floriterapeutom. Nakon upoznavanja počinjete razgovor koji obično traje oko sat vremena. Svaki razgovor ima svoj ustaljeni deo, ali se tokom razgovora nametnu neke teme i pitanja pa je zato i pristup svakom klijentu jedinstven i specifičan. Nakon razgovora, dogovarate se koji su to problemi na kojima biste vi želeli da radite. Možete se opredeliti da tretirate samo neki od akutnih problema (trema, strah, nesanica, pušenje, mucanje...). Možete se odlučiti (što je i uobičajenije) da dovedete svoje telo i dušu balans i da time otklonite kako duhovne, duševne, tako i fizičke probleme koji su neraskidivo povezani.

3) Zašto se kaže da su floriterapeuti praktičari? 

Floriterapeut svakako mora biti dobar teoretičar i poznavati teorijski deo u vezi sa floriterapijom. To se ne dovodi u pitanje. No, još bitnija stvar je da je floriterapeut neko ko je u dodiru sa ljudima - ko je tokom svoje profesionalne prakse vezan za različite ljude, probleme, situacije. Jako je bitno da ume da "oseti" svog klijenta, da ga ne posmatra kao primer iz knjige već kao pojedinca sa osobenim sklopom ličnosti pa tako i životnih iskustava. Dobar floriterapeut ume dobro da sluša i čuje ono što klijenta muči a ponekad ni on sam to ne ume da objasni.

Floriterapeut koristi različite metode da vam prepiše kombinaciju cvetnih esencija. Neki jednostavno kombinuju prema temama koje su se otvorile tokom razgovora. Neki koriste i visak da bi odredili najbolju kombinaciju. Neki, opet rade pomoću astroloških karti. Neki koriste i snove i značenje snova u radu. Neki pak,  određuju kombinacije prema  čakrama. Neki se oslanjaju u radu i na učenje Lujze Hej, pozitivne afirmacije. Svaki pristup je dobar samo je bitno da je vama prijatno u radu sa svojim terapeutom i da imate puno poverenje u njega.


Нема коментара:

Постави коментар