понедељак, 18. новембар 2013.

Kako floriterapija može pomoći baš vama

Sigurno se pitate  - A KAKO TO MENI FLORITERAPIJA MOŽE DA POMOGNE?  Naravno, do sada smo  pokušale da vam dojasnimo šta je floriterapija, šta su cvetne esencije, kako disbalans u našim emocijama dovodi do disbalansa u telu. Nadamo se da smo bile dovoljno jasne u objašnjavanju, ali sada bismo da vam objasnimo malo konkretnije kako to floriterapija može baš vama da pomogne. Spisak osnovnih tema koje možete naći u literaturi bio bi:
- strah (različitog porekla)
- trema
- mucanje
- stidljivost
- anksioznost
- problem s koncetracijom
- nervoza
- problemi u komunikaciji
- blokade u različitim oblastima (u kreativnosti, u odnosima, na poslu)
- agresija
- pasivnost
- problemi sa ishranom (bulimija, anoreksija)
- zavisnost (pušenje, alkohol, kompjuteri, hrana...)
- jačanje imuniteta
...

somatski poremećaji nastali zbog neravnoteže u psihičkom delu:

- sinusi
- bolovi u vilici, zubima, desnima
- glavobolje
- ukočenost bilo kog dela tela
- kostobolja
- srce (stezanje, bol)
- gušenje
- alergije
- problemi sa stomakom (grčevi, nervoza, gastritis)
- jetra
- problemi sa crevima
- problemi sa reproduktivnim organima, hormoni
- bešika (mokrenje, zadržavanje tečnosti...)
....

I da vam ništa više ne navedemo ovaj spisak je dovoljan da vas zaintrigira za isceljenje cvetnim esencijama. Naravno, ni jedna od navedenih tema se ne leči jednom univerzalnom kombinacijom.

Kod svakog od nas se recimo problemi u komunikaciji javljaju iz različitih razloga - jer kao što ni jedan čovek nije isti sa drugim, tako ni problemi koje imamo nisu isti - samo se zovu istim imenom.
Problem sa komunikacijom, recimo, kod nekog može biti izazvan traumom iz detinjstva, nesigurnošću, nedovoljnim samopouzdanjem, apatijom, nezadovoljstvom poslom, nezadovoljstvom svojim izgledom, i još mnogim razlozima. Iskren razgovor između klijenta i floriterapeuta dovešće do uzroka koji nas blokiraju da budemo otvoreniji u komunikaciji. Floriterapeut vam pravi kombinaciju od najčešće 5 do 8 esencija koje nežno rade na različitim aspektima vašeg problema i dovode do ravnoteže i isceljenja.

Znate i sami koliko svaka od gore navedenih tema može da nam zablokira život. Rešavanjem uzroka -posledice same nestaju i život postaje kvalitetniji - lakše se odlučujemo da izađemo iz kuće, upoznajemo nove ljude, tražimo posao, menjamo posao, učimo, tražimo i nađemo kvalitetnog partnera, izađemo iz začaranog kruga dijeta, zavolimo svoje telo a samim tim se i dobro osećamo u njemu, oslobodimo se zavisnosti, budemo vedri, veseli, optimistični, samim tim nam i organizam jača - jer dobre misli su dobre i za naše telo.

No, mi bismo pored ovih već navedenih tema želela da vam pišemo o odnosu naših emocija i fizičkih bolesti. Često  klijenti u kontaktu pitaju - a kako floriterapija može pomoći kod problema sa fizičkim telom? Srcem, jetrom, bešikom, plućima, nogama, kičmom? Može, naravno kao što rekosmo ako organi nisu oštećeni bolešću. Floriterapija vam vraća u ravnotežu emocije - a kad su one u ravnoteži onda nam je i telo u ravnoteži.

Ako ste zainteresovani za isceljenje floriterapijom javiste se na: lekovitecvetnekapi@gmail.com ili na naslovnoj stranici našeg bloga pogledajte stranicu FLORITERAPEUTI CVETNIH ESENCIJA - DA SE PREDSTAVIMO  - uđite sa se upoznamo, kontaktirajte nas i počnite da živite bolje, srećnije, kvalitetnije, isceljenije. Neka vaše bolje sutra počne već danas!


Нема коментара:

Постави коментар