CVETNI KUTAK - POSREDNE TEME

BLOGERI SE IGRAJU

Blogeri se opet igraju. Blog www.cvetnaterapija.blogspot.com prvi put učestvuje u igri i veoma se raduje da se predstavi svetu. Mene je nominovala moja draga Negoslava, ja ću na kraju da nominujem 11 po mom izboru, a da već nisam videla da su nominovani.

Pravila igre su:

1. Zahvaliti se onome ko te je nominovao. Ja se od srca i s dubokim poštovanjem zahvaljujem dragoj Negoslavi. Više o njoj i njenom uticaju na mene, moj život pa i ovaj blog u odgovorima na pitanja.

2. Drugo pravilo jeste da treba navesti 11 činjenica o sebi.


 • kćerka, sestra, dragušna osoba, prijatelj... prema svetom ugovoru u svakom od ovih života imam neku ulogu i mesto...
 • osećajna plavuša koja svet doživljava srcem, ali živi dosta zdravorazumski 
 • s godinama sam naučila da je bitno stvoriti svoj mikrosmos u kome sam srećna i okružena onima koje volim i koji vole  mene
 • nepopravljivi romantik - verujem u srećne krajeve, u ljubav do kraja života, posvećenost, male rituale koji jedan dan odvajaju od drugog
 • neko ko voli ljude i pomaže s ljubavlju kad pomoć zatraže. Iz tog razloga dugo sam tražila kako pomoći i biti od koristi i pronašla  floriterapiju  kao svoj lični izraz - način pomaganja i isceljenja - veza reči i energije koje nose cvetne esencije.
 • profesor srpskog jezika - radim posao kojim volim u najlepšoj i najstarijoj srednjoškolskoj ustanovi na ovim prostorima
 • pisac u duši - stvaram svoju prvu knjigu - valjda će biti dobra koliko se sprema
 • neko ko veruje u moć Univerzuma u moć reči - i načina na koji izražavamo svoje želje i stavove - naše misli to smo mi
 • dobar organizator i motivator
 • svesna sebe i svojih mogućnosti
 • večiti učenik... uvek željna novih znanja... spremna za igru!
3. Pravilo jeste - odgovoriti na pitanja nominatora, u ovom slučaju, drage Negoslave!

Šta mislim o Negoslavi? Njenim blogovima, temama koje obrađuje i koje bih teme volela da pročitam na njenim blogovima?

Negoslava je neko koga smo Vesna i ja prozvale blogerska majka. Negoslava, draga, ti to stvarno  jesi- i kao neko ko je majčinski prepoznao kapacitete određenih blogova, ali i kao neko ko je pomogao da se "rode" neki blogovi.

Sasvim slučajno (mada u slučajnosti ne verujem) otkrila sam tvoje blogove. Onaj na kome pišeš priče na zaplanjskom dijalektu je bio izazov za mene - da budem dovoljno strpljiva da pročitam i uđem u priču. Ali,  Negoslavlje  je moj favorit. Tu na svetlost dana izlazi sva raskoš tvog literarnog talenta, poznavanje ljudske duše, tragedije, uzleta, jednostavnih radosti, dubine u ljudima. Zrelo, čvrsto, bez biranja strane - svaki junak ima svoje mesto i dobru i negativnu stranu. Prosto iščekujem svaki novi tekst sa neskrivenom radošću.
Volim i ovaj blog koji se bavi  Negoslava's  jer je odraz tvog duhovnog rasta, rada na sebi i dokaz da čovek uvek može više, bolje, dalje... 

O čemu bih volela da pišeš? Mislim da postoji već toliko tema u tvojoj glavi da je moje da samo čekam nove sadržaje.

 Šta mislim o predlogu da se posvetiš pisanju?

Moj odgovor znaš - ja sam svesrdno za to da se posvetiš pisanju, da ne rasipaš energiju na mnogo strana već da one karaktere koje si već počela da gradiš na mom omiljenom blogu staviš u knjigu, na papir. Ne kažem da se maneš blogova, ali podeli vreme - i ograniči blogove - rasplinućeš se. To je negde i moja zamerka, nemoj na mnogo strana, ovo je sasvim dovoljno uz tvoje nevidljive za javnost aktivnosti na blogerskom nebu, mislim da je dovoljno. Ja podržavam gospodina i čekam da pravimo književno veče! :)

 Predlog čemu da se posvetiš? Mislim da sam na ovo pitanje odgovorila u drugom pitanju (odgovoru). 

 Zaplanjske priče - ja ih već vidim u knjizi. Kad bi svako svom kraju posvetio jednu knjigu pisanu lokalnim dijalektom, čuvajući na taj način i običaje i leksiku, mislim da ne bi bilo straha od gubitka veze sa prošlošću i tradicijom. Što se tiče jezika jeste mi pomalo teško da ih čitam, ali jedva čekam da napravimo onu promociju - kao jezički projekat. :) 

Da li sam se prepoznala u nekom od tekstova? Ja se u tvojim pričama ponekad prepoznam - ne toliko kao lik, više kao posredni posmatrač i neko ko promišlja kako bih ja to napisala. Prepoznajem više uticaj cvetnih esencija i floriterapije u tvojim aktivnostima - pokretački momenat i vedrinu probuđene energije! :) Malo neskromno, ali šta da radim - volim što si pristala da koristiš iste i da osetiš promenu. Hvala ti na tome što si verovala kad još niko nije!

Moji saveti tebi?  Budi svoja i veruj u svoju intuiciju. Prati put kojim ideš i otkrivaj svetu svoje predivno lice - kako kroz blogove, pa i kroz buduće knjige, tako i divnim fotografijama na kojima se vidi žena u pravom smislu te reči - lepa, harizmatična, puna duha i pozitivne energije!

Ovo pitanje je negde sa početka - ali šta bih ja tebi još imala da kažem? Hvala ti što si moj prijatelj jer ti si davno u mom svetu prešla granicu nekog koga volim da čitam i postala si mi prijatelj, podršaka, neko sa kim volim da podelim stvari, da ujutru uz kaficu promenimo reč-dve makar na FB, uveče da poželimo mirne snove. Volim što te imam u svom svetu. Onom mikro. Hvala ti, na ovom blogu, što si me podržavala dok sam ga kreirala, dok sam pažljivo birala tekstove i sve ostalo jer si znala koliko mi je floriterapija važna. Volim što si postala deo velike porodice prijatelja  Cvetnih esencija  i što si pristala da budeš neko ko je verovao dok drugi nisu ni znali. :)

Eto, toliko!

Moja pitanja:

 1. Da li ste pobornik blogova o zdravom životu, isceljenju, okretanju prirodi i njenim resursima?
 2. Volela bih da malo prostudirate ovaj blog i da mi kažete svoje mišljenje o njemu.
 3. Koji su vaši najveći strahovi i da li ste ih obrađivali u svojim postovima?
 4. Kako birate teme o kojima ćete pisati, a kako blogove koje ćete čitati?
 5. Mislite li da blogovi mogu da budu dobar način reklamiranja ili promovisanja neke ideje ili proizvoda?
 6. Ja uvek imam problem da smislim naslov za svoj post. Kako vi naslovljujete svoje tekstove? Prvo naslov pa tekst ili obrnuto?
 7. Koji je vaš omiljeni cvet? Koju asocijaciju imate u vezi sa njim? Šta mislite  šta bi on u vama mogao da isceli? 
 8. Da li mislite da se je ovo dobar način širenja priče o malim blogovima?
 9. Kad biste vi smišljali blogersku igru, kako bi ona izgledala?
 10. Šta mislite o vlasniku ovog bloga? (Ovo pitanje je u nedostatku inspiracije)
 11. Da li sanjate i ako sanjate šta vam snovi poručuju?

Blogovi koje biram su:

 1. gostkodgroficenaveceri.wordpress.com - Vladimir
 2. sonayreona.wordpress.com - Tijana
 3. violentnost.worpress.com - Dragana
 4. carolijanje.blogspot.com  - Sonja
 5. bibliotekaxv.wordpress.com -  TanjaT
 6. igilanji.wordpress.com - Igor
 7. poznanikblog.wordpress.com
 8. ivymootz.wordpress.com
 9. jogazin.wordpress.com/
 10. pletenijesloves.wordpress.com - Stanimir
 11. svestosmeta.wordpress.com - Katarina
Нема коментара:

Постави коментар