петак, 2. мај 2014.

BUDITE HRABRI, BUDITE SREĆNI, OSMEHNITE SE IZ SRCA I POVRATITE DEČIJU RADOST

 Tada će sve biti moguće.

Nalazimo se na početku maja, meseca s kojim smo sve bliže letu, razigranosti, opuštenosti, odmorima, putovanjima i sličnim opuštajućim događajima. Maj mesec, pored onog početnog neradnog dana, okupljanja i roštiljanja, druženja sa dragim osobama nekako vezujemo i za „prolećno ludilo“, „prolećnu energiju“, „prolećnu zaljubljenost“, „prolećnu prepuštenost“...i onom „sjajem u očima“ koji imamo samo u određenim trenucima i sa izabranim osobama.. 

Neko će me opomenuti  da smo u proleće ušli odavno  i da smo skoro već na polovini godišnjeg doba i „DA“ slažem se sa vama. Ali uglavnom da bismo ukoračili u neki od gore navedenih osećaja i emocija potrebni su nam sunčevi zraci, toplina koju osetimo na koži i unutrašnji osećaj ispunjenosti, zadovoljstva i dečije radosti. Potrebna nam je jedna sitnica, jedna kockica u celoj slagalici naše svakodnenice. I slažete li se sa onom rečenicom da je život sastavljen od sitnica... od malih zadovoljstava, sreće, radosti koja sačine celinu našeg života. Mi se slažemo i baš zato smo odabrali za temu ovog meseca: 

BUĐENJE RADOSTI, SREĆE, POVRATAK OSMEHA, UNUTRAŠNJE LEPRŠAVOSTI

- osećaja koji plene, koji se prenose na okolinu, koje je teško sakriti. Pozivamo vas da uplovite u naš svet i učinite za sebe, jednu malu a bitnu stvar, da pronađete sebe i zaigrate u ritmu proleća.

Predstavljamo vam neke od cvetnih esencija za buđenje radosti:

Borage (Borago officinalis), Borač- BUDITE HRABRI I OSMEHNITE SE. Borage je cvetna esencija koja će otvoriti srce svake osobe, ohrabriti u svakoj životnoj situaciji, vratiti osećaj sreće, ispunjenosti. Borage cvetna esencija je sinonim za hrabrost, a hrabrost je osobina koja je direktno povezana sa srcem. Ovde ne govorimo o tome biti hrabar i suočiti se sa nekim na fizičkom nivou već biti hrabar i prigrliti sve životne okolnosti u kojima se nađemo. Cvetna esencija Borage vraća entuzijazam i optimizam koji nam daje potporu da verujemo u to da ne postoji ništa na ovom svetu što mi nismo u stanju da uradimo. I baš zato ovu cvetnu esenciju koristimo kada je potrebno da unesemo svežinu u naš život.


Trešnja (Prunus avium)- OSMEHNITE SE IZ SRCA. Trešnja je cvetna esencija koju koristimo kada želimo da utičemo na loše raspoloženje, pesimizam, tugu, samosažaljenje koje nas preplavljuje. Trešnja na identičan način na koji raste i vremenom pokazuje svu svoju lepotu cveta isto tako otvara naše srce, vraća dobro raspoloženje, osmeh na lice, podstiče optimizam, pozitivnost, sposobnost da se i u teškim situacijama “saberemo” i verujemo u pozitivan ishod situacija. Trešnja je cvetna esencija koja razvija spontanost, sreću, emocionalnu stabilnost, zadovoljstvo i budi inspiraciju u nama i podstiče druge oko nas da prate naš primer.


Zinnia (Zinnia elegans), Cinia- POVRATITE DEČIJU RADOST. Zinnia je cvetna esencija na koju prvo pomislimo kada izgovorimo rečenicu „pogledaj je/pogledaj ga kao dete je“. Zinnia budi naše unutrašnje dete, dete koje vrlo često ostavimo negde usput tokom odrastanja, pa nam postane strano da se smejemo iz srca, da budemo duhoviti, razdragani i da se radujemo svakom novom danu. Zinnia nas ne vraća u ponašanje adolescenta i ne čini od nas neodgovornu osobu. Ne, ona podstiče radoznalost, smisao za humor, podstiče unutrašnji osećaj sreće i radosti koju vidimo na deci dok se bezbrižno igraju. Odličan je izbor za osobe koje su preokupirane poslom, radoholičare, osobe koje su zbog prirode svog posla postali otupljeni, preozbiljni nesposobni da se se od srca nasmeju. Zinniu preporučujemo i kod osoba koje imaju tmurni izraz na licu, koje dešavanja u svom životu prihvataju preozbiljno misleći samo na posledice i negativne stvari koje se mogu desiti. Zinnia isceljuje vraćajući nam osmeh na lice, smisao za humor, razigranost i polet koji zrači.


U poslednje vreme razgovaramo sa mnogima od vas i većini nedostaje ta dečija radost, ispunjenost, prepuštenost, osećaj da granice ne postoje, osećaj da sve možemo, samo treba da zamislimo. 

Želite li taj osećaj? Ja ga želim, priželjkujem i priznajem već osećam neke leptiriće u stomaku J.

Нема коментара:

Постави коментар