недеља, 4. мај 2014.

CVETNE ESENCIJE KAO SREDSTVO IZBORA KOD VREMENSKIH (NE)PRILIKA


Sve češće čujemo da je neko meteroopata. U vestima sada postoji i biometeoprognoza. Vreme sve više utiče kako na naše raspoloženje, tako i na naše fizičko zdravlje. Kad nam je opšte psiho-fizičko stanje van ravnoteže, tada ni mi nismo funkcionalni. To utiče kako na naš porodični i društveni život, tako i na našu poslovnu efikasnost. Promene vremena dovode do glavobolja, nesanica, bolova u kostima, nervoze, besa, letargije, sezonske depresije (o  većini ovih stvari smo već pisali).  Pitamo se – kad će sve ovo proći? Postoji li neki čarobni štapić da sve ovo prestane? Naravno, nema čarobnih štapića, ali su tu cvetne esencije koje svojim nežnim delovanjem utiču da se vratimo u fizičku i mentalnu ravnotežu a samim tim da povratimo i osećaj sreće i zadovoljstva.


Možda vam naslov, na prvo čitanje, nema nikakve veze sa temom meseca, ali nije tako. Želimo da budemo srećni, zadovoljni i ispunjeni, ali napolju je kiša i izgleda da  uspeva da promeni, utiče i neutrališe naš osećaj sreće. Kod svih vrsta promene vremena – kod svih klimatskih prilagođavanja, kod promene vremenskih zona, cvetne esencije dovode do isceljenja i vraćaju nas baš u ono što je tema maja – u osećaj radosti i blaženstva.

Cvetne esencije koje su pogodne za kombinovanje tokom promene biometeoroloških prilika, esencije za vraćanje dobrog raspoloženja usled različitih vremenskih prilika su:
Mustrad (grčica) cvetna esencija koja će pomoći osobi da se oslobodi svojih loših, tamnih misli koje su se iznenada pojavile; vraća osobi pozitivan stav i razmišljanje. Esencija koja na dubljem nivou vraća osećaj da zaslužujemo sreću i da ona nama i mi njoj pripadamo.
Chamomile (kamilica) cvetna esencija koja umiruje napetost koja je locirana u stomaku. Oslobađa osobu tenzije koja nastaje u telu a koja je posledica lošeg raspoloženja.
Saint Johns Worth (kantarion) cvetna esencija koja osobu uzemljuje, vraća poverenje u sebe i druge. Preporučljiva je za osobe koje su senzibilne i kojima je potrebna velika količina svetlosti radi osećaja topline, voljenosti i pripadnosti mestu na kome se nalaze.
Gentian cvetna esencija koja je jedan od izbora za osobe koje se lako obeshrabre i zbog toga propuste prilike koje im se pružaju u životu. Esencija koja nam u stanju metereopatskih promena raspoloženja pomaže da povratimo volju i na taj način učinimo svoj život lepšim i „obojenijim“. Daje nam podršku da u situacijama u kojima bi najradije odustali da istrajemo i postignemo postavljene ciljeve.
Borage (Borač) cvetna esencija o koja vraća osmeh na lice, esencija koja nas ohrabruje u svim situacijama bez obzira u kakvim smo okolnostima i u kom pravcu se kreću naše misli. Daje nam unutrašnju toplinu i polet, dodatnu energiju, da istrajemo i učinimo korisne stvari za sebe i svoj život.
Self Heal cvetna esencija koja vraća ravnotežu, zdravlje i snagu. Cvetna esencija koja budi unutrašnju snagu, moć, poverenje u sopstvene potencijale i samoisceljenje. Spstvenim kapacitetima i energijama koje posedujemo moguće je da učinimo sve što smo zamislili samo ukoliko imamo veru u to. Cvetna esencija self heal upravo na tome radi, vraća poverenje u vlastite kapacitete.

Echinacea (ehinacea) cvetna esencija koja utiče na opšti imunitet osobe. Cvetna esencija koja jača, pospešuje imunitet nastao usled intenzivnog stresa, nezadovoljstva, loših misli i emocija bez obzira na njihov razlog. Echinacea vraća dostojanstvo, osobu vraća „sebi“ i ojačava osećaj ličnog identiteta.

1 коментар:

  1. Bicycle-Style Cycling - TITIAN LIGO
    The most ford escape titanium for sale famous bikes in Europe, the does titanium tarnish only bikes you will find ti89 titanium calculators in the USA. We 2019 ford edge titanium for sale have titanium piercings built the best and most comfortable bikes in America,

    ОдговориИзбриши