петак, 23. мај 2014.

Star of Bethlehem - cvetna esencija za regeneraciju duše

Star of Bethlehem je jedna od  od najvažnijih esencija za oslobađanje od  traume.  Praktičari cvetnih esencija  isceljenje od trauma  veoma često započinju upravo ovom cvetnom esencijom. Star of Bethlehem čisti blokade koje su na podsvesnom nivou, blokade koje je osoba postavila da bi potisnula neko traumatsko iskustvo tako da je rušenje te barijere izuzetno važno i dobar je početak u isceljenju starih rana, trauma, potisnutih šokova. 

Šta nam može biti signal da postoji potisnuta trauma? Čitav niz fizičkih simptoma može  ukazivati na to, a neki od njih su:  gubitak sluha, vida, čula mirisa, modrice, zadržavanje vode, artritis, hronični bolovi. Ova esencija je, ako je emocija koja stvara ove disbalanse šok ili trauma, sjajna esencija izbora za isceljenje. 

Uzroci traume su različiti: stare rane, emocionalno zlostavljanje, ratna iskustva, elementarne nepogode, gubitak doma ili porodice, promena sredine a time i kidanje porodičnih, kulturnih, društvenih veza.
Trauma se može javiti i na mnogo suptilnijem nivou – u vezama u kojima jedna strana polako gubi svoju autonomiju.  Ako se osoba oseća otupljeno, umrtvljeno, nezainteresovano, kao da ništa do nje ne dopire, ova esencija je izuzetno korisna.  Star of Bethlelem je veoma korisna kod tretiranja PTSP-a.


Topla, utešna, zaštitnička – ova esencija stvara osećaj sigurnosti i  uslove za potpunu regeneraciju duše. 

Нема коментара:

Постави коментар