понедељак, 03. март 2014.

Samo za one koji su spremni da probude svoje srce (1)Rekosmo, buđenje u martu. Može i ranije jutarnje -  ako imate problem sa buđenjem, razbuđivanjem, dizanjem iz kreveta i za to nam se možete obratiti. Cvetne esencije i Bahove i Kalifornijske i Balkanske imaju adute u rukavu. Pisaćemo i o tome, ali ako vam je hitno, pitajte svog najbližeg floriterapeuta. 

No, ovog puta bih nekoliko reči o buđenju u nama samima. Verovatno ste čuli izjave poput - mene niko ne voli, ne volim proleće jer ionako nemam sa kim da uživam u suncu, šetnji, lepom vremenu. Možda ste se nekad i sami tako osećali. 

Zamislite situaciju - rano proleće, fini mali kafić, vi za jednim stolom sami. Za drugim stolom zanimljiva osoba, takođe sama. I tako vas dvoje sedite sami za dva stola, ophrvani istim mislima o samoći, nevoljenosti, o tome kako su ljudi postali otuđeni. I, posle određenog vremena svako od vas plati račun i krene svojim putem. Ne zvuči zanimljivo. Ali, može to i ovako - ista scena - samo ovaj put vi ustajete od svog stola, prilazite toj drugoj osobi, i kažete - ne, svet nije tmurno mesto, i ne nije suđeno da budemo sami. Mogu li da sednem? Da popijemo piće? Nemojte me tako gledati, sve ću vam objasniti, samo pristanite na jedno piće.

I sednete. I kažete - do nedavno su i mene slične misli morile - ali tada otkrih cvetne esencije i u meni poče da se budi ljubav. Prvo ponovo zavoleh sebe, potom shvatih da na ovom svetu nismo sami i da se svet može promeniti ako otvorimo srca i primimo ljubav u njega. Kako počne da ulazi ljubav tako se sa njom počne vraćati i energija i sigurnost. 


Zvuči dobro? Zvuči i istinito je. Cvetna esencija, napravljena od cveta sa našeg podneblja, koju vam večeras predstavljemo jeste zumbul. Više o njemu možete pročitati ako pratite link, a u kombinaciji sa još nekim cvetnim esencijama doprinosi buđenju i vraćanju u ravnotežu odnosa među ljudima. Jeste li spremni da otvorenog srca krenete u ovo proleće? Ako jeste, pozovite svog floriterapeuta i kazažite razgovor. Svaki čovek je poseban - i za svakog postoji posebna cvetna kombinacija.  Otkrijte i vi svoju!