среда, 02. април 2014.

Aprilska tema: Oslobodite svoju svest i samouvereno (o)smislite svoju sreću, ojačajte samopouzdanje i samouverenost

Sloboda, sreća, smisao, stabilnost, samouverenost, samopouzdanje, svesnost. O, da, odabrali smo aprilsku temu  - Oslobodite svoju svest i samouvereno (o)smislite svoju sreću, ojačajte samopouzdanje i samouverenost. 

Zastanite  i pokušajte da zamislite kako izgleda trenutak oslobađanja od svega onog što vam blokira život. Jeste li zamislili? Ostanite na trenutak sa tim osećanjem. Skidate sa sebe sloj po sloj - niste danas spremili stan, deca vas nerviraju, muž je pasivan, majka vam stalno nešto zvoca, plata kasni, vaš omiljeni klub je opet izgubio, prijatelji vas nisu pozvali na zabavu.Pik, pik, pik... odbacujete  jednu po jednu misao. Prestaje grč u stomaku, nestaje obruč oko glave, popušta pulsiranje u slepoočnicama, noge su vam lagane, srce ravnomerno kuca, disanje vam je opet normalno. Naravno, niste niti jednu od navedenih stvari popravili, to nije u vašoj moći, ali možete da se oslobodite briga, opsesivnih misli, nervoze koju one sa sobom povlače. A kad nestane anksioznost, kada se vratite u realnost, ovde i sada, postajete i duhovno i fizički stabilniji.

Onda možete i da se ostvrnete oko sebe i kažete: "Opa, stiglo nam je proleće, a neki lepi, zanimljivi ljudi ponovo su izašli na ulice iz svojih toplih domova." Ako ste sami, mogli biste nekom da priđete: "Dobar dan, da li ste za kafu?" ili "Možemo li ovo predivno popodne da ulepšamo u dvoje?"
 Kao da smo čuli da je neko šapnuo: "Ali, treba imati čuku za tako nešto... Nedostaje mi samopouzdanja... Uh..."

Ništa ne brinite, imamo mi rešenje i za vas. April, mesec posvećen oslobađanju. Posvećen i samopouzdanju. Nekoliko dobro uklopljenih cvetnih esencija i vi cvrkućete u prelepom društvu. Vaš šarm se oslobodio i prosto plenite svojim smislom za šalu,  spontanošću i voljom za životom. Dobro zvuči?

Bliži se i ispitni rok, ili prelazni rok iz firme u firmu ili prvi put tražite posao. Znamo, nedostaje vam samouverenosti, stabilnosti i sklada u mislima. Normalno. Opet one misli od pre tri pasusa. Cvetne esencije vam mogu pomoći da oslobodite svoje potencijale, da izrazite misli i iskažete najbolji deo sebe, da vas ne parališe trema ili ne izda glas u poslednji čas.Kada imate samopouzdanja i samouverenosti tada lakše svoje odluke provodite u delo. Ako ste rešili da ojačate svoj imunitet, samo napred, ako ste rešili da redukujete svoju težinu, sjajno, ako ste rešili da se oslobodite bilo kog viška, sad je trenutak. Vreme je pravo i za oslobađanje svih onih energija koje smo lečili  u februaru i budili u martu. U aprilu je trenutak za oslobađanje. Ako nas redovno pratite, znate na šta mislimo. Ako ste tek odnedavno sa nama, saznaćete.

Nadam se da vam se sviđa tema meseca. Uživajte. Život je neponovljivo čudo.