понедељак, 21. април 2014.

Još malo o cvetnim esencijama korisnim tokom trudnoće

Pričali smoveć o tome koje su tu esencije mogući izbor tokom trudnoće. Nastavljamo da pričamo o esencijama koje su esencije izbora tokom ovog perioda u životu žene. Ne doživljavaju sve žene trudnoću na isti način. Neke žene su od početka presrećne i sa lakoćom nose trudnoću, dok su druge zabrinute i često teško podnose fizičke i emocionalne promene. Mnoge žene menjaju raspoloženje od radosti do anksioznosti. Floriterapija pomaže i podržava žene da se vrate u ravnotežu i na taj način im pomaže da donose najbolje odluke za sebe i svoje dete. Cvetne esencije mogu da pomognu budućim majkama da se suoče i prevaziđu ova emocionalna stanja. Ako nas redovno pratite, verovatno ste primetili da smo o nekim biljkama već pisali kao esencijama izbora za neka druga stanja. Da vas podsetimo: svaka cvetna esencija ima svoju energiju i u kombinaciji sa različitim esencijama dobijamo željene rezultate. Zato i pričamo o esencijama izbora jer terapeut u zavisnosti od trenutnog stanja, raspoloženja klijenta bira najbolju moguću kombinaciju. Evo još nekih zanimljivih i korisnih esencija koje treba imati u vidu tokom trudnoće.

Dandelion (Maslačak) - pomaže da se oslobodi napetost u mišićima, pomaže   bolju apsorbciju hrane tokom trudnoće. Koristan je pred sam porođaj radi opuštanja mišića.






Rescue Remedy - ublažava stres i napetost i može da pomogne da se ublaži fizička bol i napetost.









Forget me not cvetna esencija koja može biti korisna za stvaranje veze između majke i deteta pre rođenja, ali i nakon porođaja.






Impatience (Nedirak) - pomaže da se uspostavi bliskost, jača samopoštovanje tokom promena u telu.






Pomegranate (Nar) - Pomaže da se prihvati ženski deo ličnosti. Daje samopouzdanje tokom trudnoće i porođaja.







Нема коментара:

Постави коментар