четвртак, 10. април 2014.

Cvetna podrška blagoslovenom stanju

Proleće je i vreme za stvaranje novog života.  Cvetne esencije su posebno dobar izbor za vreme trudnoće jer su blage i neškodljive. Specifičnost delovanja cvetnih esencija  u ovom periodu jeste upravo uspostavljanje balansa između duše i tela, oslobađanje emocija, stvaranje veze između deteta i majke, jačanje samopouzdanja kod majke, jačanje duha i tela u teškim trudnoćama, osvešćivanje i priprema za novu fazu u životu. Predstavićemo vam nekoliko cvetnih esencija koje bi mogle biti korisne tokom trudnoće  i koje bi mogle da se prepisuju kada vam treba podrška, snaga, samopouzdanje. Esencije koje vam pomažu da lakše i bezbrižnije prođete kroz ovu značajnu promenu u životu.


Anđelika (Angelica) 

Cvetna esencija koja je izuzetno korisna u ranim fazama trudnoće, pomaže da se stvori duhovna veza majke i deteta. Pruža i duhovnu zaštitu i osećaj blagoslovenosti. Dobra je za učvršćivanje veze kako u duhovnom tako i u fizičkom smislu.







Borage (Borago officinialis)

Cvetna esencija pogodna za podizanje samopouzdanja za vreme trudnoće. Dobra je za žene koje su sklone depresiji ili su podložne uticajima iz okruženja. Jača veru u sebe i pojačava radost zbog trudnoće.






California Wild Rose (Rosa californica)

Cvetna esencija veoma korisna u teškim trudnoćama. Kako kažu, pomaže da se novi život "usidri" na Zemlji. Koristi se i kada se zna da će dete biti rođeno carskim rezom.






Kamilica (Chamomile) 

Cvetna esencija za žene koje su emotivnije tokom trudnoće, lako zaplaču, dovodi emocije u ravnotežu. Oslobađa i unosi mir u trudnoću. 





Cherry Plum 

Cvetna esencija izuzetno korisna za tešku trudnoću kada je majka pod stresom ili u okruženju koje stresno deluje na nju. Treba je koristiti kod žena koje se osećaju kao da "ne mogu da izdrže više", kada se jave iracionalni strahovi koji narušavaju duševni mir.




Ovo je prvi deo cvetnih esencija koje se preporučuju tokom trudnoće. Pisaćemo još o cvetnim esencijama koje je su korisne tokom ove životne promene, kada treba osloboditi najbolje u sebi, osloboditi se strahova, osloboditi maštu i radosno čekati prinovu. Naravno, pisaćemo i o esencijama koje bi mogle da budu korisne pre trudnoće i tokom pripreme za nju. Budite uz nas  pitajte, predlažite, komentarišite. 

Нема коментара:

Постави коментар