понедељак, 24. март 2014.

Izbalansirajte čarobnu energiju u sebi - probudite svoju seksualnost

Pred kraj meseca, vreme je za buđenje seksualne energije. Naša seksualnost je jedan od najvećih darova koje nam život daje. Ona je izvor radosti i zadovoljstva, pomaže nam da ostvarimo  intimnost u odnosima. Ova energija je i moćna za našu duhovnu transformaciju i samootkrivanje. Ako je pravilno prihvatimo - ona nam pomaže da rastemo u emocionalnom i duhovnom svetu. No, ako je blokirana ona nas čini ranjivim, pretvarajući radost u jednu od frustrirajućih oblasti života. U deblokadi nam pomažu cvetne esencije - one pomažu da dovedemo novu energiju u naše živote, sredstvo su za zarastanje starih rana i vraćanje seksa i seksualnosti u naš život.

Često ljudi o seksu razmišljaju kao o čisto fizičkoj manifestaciji - razdvojenoj od emocija i duhovnog sveta.

Čovek je kompleksno biće - nema samo fizičku manifestaciju - on ima i emocionalni i mentalni deo. Kada dođe do rascepa između fizičkog i emocionalnog i mentalog dela, dolazi i do konfuzije i naša seksualnost umesto radosti postaje izvor bola. No, vraćanje celovitosti i  balansa putem cvetnih esencija vraćamo u naše živote i radost.

Edvard Bah, kada je opisivao svoje cvetne esencije, nije se bavio direktno seksualnošću. Da li je razlog tome što je  tada  seksualnost bila  tabu, ili zato što je dr Bah smatrao, ispravno, da često rešavajući neke druge disbalanse, mi kao krajnji rezultat dobijamo zdravu seksualnost na svim nivoima? Rešavanjem srodnih problema - intimnosti, samopouzdanja, duhovnog rasta, mi rešavamo i te duboke probleme.



S druge strane, kalifornijske i balkanske esencije bave se direktno ovim pitanjima i nude konkretne cvetne esencije za balansiranje divne seksualne energije.

Rascep između fizičkog tela i duhovnog života ima mnogo ispoljavanja. Navešćemo neke od cvetnih esencija koje, u kombinaciji sa drugim esencijama, mogu da nas vrate u balans i zacele rascep.

Easter Lily - za osobe koje imaju konflikte u vezi sa seksulnim vrednostima. Bludnica ili devica?
Basil -  za osobe koje ne uspevaju da povežu svoje seksualne impulse sa duhovnošću. One se, ili povlače u aksetizam, ili s druge strane slede svoje nagone i ekstremno izražavaju svoju seksualnost.
Alpine Lily - za žene koje odbacuju svoju seksualnost i svoje seksualne instinkte.
Manzanita - averzija prema sopstvenom telu.


Ove esencije pomažu da se uravnoteži telo i emotivnost. Nedostatak intimnosti ili topline u seksualnim odnosima čini nas frustriranim i nesrećnim. Ove esencije bude ono najbolje iz te oblasti u nama, umeškavaju žensku stranu, i jačaju mušku stranu. Nekad je potrebno da muškarci istraže svoju žensku stranu i da je prihvate. Kod nekih klijenata postoji istorija fizičkog ili seksualnog zlostavljanja - i to je dovelo do nepoverenja u intimnost, osećajnost, otuđenosti  fizičkog od duhovnog dela, neprisutnosti tokom seksualnog odnosa.

Ovo je prvi deo teksta koji nam pomaže da razrešimo i da poboljšamo ovu divnu energiju u nama. Ostanite uz nas, probudite do kraja svoju seksualnost  i uživajte!



Нема коментара:

Постави коментар