петак, 14. март 2014.

Cvetne esencije za sezonsku alergiju



Rekosmo da je alergija fizička reakcija na nešto iz spoljnog sveta što nam ne prija. Naše telo izloženo određenim supstancama (polen, životinjske dlake, hrana, hemikalije, prašina, duvanski dim) postaje osetljivo i ne može da toleriše tu materiju. Ove reakcije ponekad mogu biti toliko burne da postaju opasne po život. Alergije ne treba nikako zanemarivati, a jedan od načina lečenja jeste i floriterapija. Pored saveta koji smo vam dali u prethodnom tekstu, kad je emocija već prešla u alergiju može se tretirati i nekom od sledećih cvetnih esencija:

Cvetna esencija bukve dobra je kao osnovni lek za alergiju i sve situacije koje su vezane za netoleranciju bilo koje vrste.







Cvetna esencija divlje jabuke se koristi  u situacijama kada su hronične infekcije uzročnici alergije. Ponekad su baš upale uzrok alergije. U tom slučaju koristi se ova esencija. Infekcije truju telo i slabe ga. Ova cvetna esencija se generalno upotrebljava za detoksikaciju.







Cvetna esencija holly (božikovina) se prepisuje kod jakih imunih reakcija. Koristi se pri jakim napadima kijanja, jasnim slučajevima iritacije ili alergijskog šoka.




Svaku od ovih esencija, naravno, možemo kombinovati međusobno, ali dobro je posmatrati klijenta kao celinu pa videti šta izaziva kijanje, iritacije, infekcije, koje su to situacije i emocije koje se tada javljaju te dodati cvetne esencije koje će otkloniti te blokade i pomoći jednoj od ovih da dovedu do nestanka uslova koji izazivaju alergije. O ovim cvetnim esencijama ćemo više pisati u odeljku za to, ali ovde smo hteli da vam predstavimo prve tri koje su korisne u proleće - u  sezoni buđenja svega pa i reakcija na određene materije. Ako vas interesuje kako su alergije psihosomatski indikovane pročitajte ovde.

Нема коментара:

Постави коментар