понедељак, 28. април 2014.

Rad u sopstvenom vrtu - ojačajte samopoudanje, vratite unutrašnju snagu, otklonite umor!


Proleće je pravo vreme za podizanje samopouzdanja. Posle zimskog mirovanja, sivila, kratkih dana i dugih noći, došlo je vreme da se posvetimo buđenju samopouzdanja, podizanju energije, okretanju ka spoljašnjem svetu. Ponekad vam se može učiniti da to nije ni malo lako - da nedostaje ono nešto što će nas pokrenuti.

Hajde da to uporedimo sa prolećnim sređivanjem vrta ili cvetnih žardinjera na terasi. Teško je doneti odluku i započeti sa sređivanjem, ali  i sami znate da će nakon uloženog truda biti lepo i da ćete uživati. Svesni ste da će i ljudi oko vas biti zadovoljni i da ćete privući znatiželjne poglede. Možda će vas malo boleti mišići, ali um će vam biti bistar, misli sveže i razigrane, energija podignuta, samopouzdanje na visokom nivou. Dok ste sređivali svoj vrt imali ste vremena da dobijete širi uvid u svoj život, u trenutna dešavanja, da saberete i oduzmete neke stvari i da shvatite gde ste trenutno i na čemu treba još da radite.

To mnogo znači - biti svestan sebe, svojih mogućnosti i potreba. Znati gde ste jaki a za šta je potrebno da potražite nečiju pomoć. Kad sve to znate osetite neki lep mir u duši, sklad sa sobom - vaše fizičko telo je opušteno, stres je otklonjen, um vam je u balansu i jednostavno - osećate se dobro.

 I ovaj put vam prestavljamo nekoliko cvetnih esencija koje treba uzeti u obzir kada radimo na samopouzdanju, jačanju vere u sebe i vraćanje unutrašnje snage. One su izbor i  u kombinacijama za stres, hronični ili akutni umor, ali  najbolju kombinaciju sastaviće vam vaš praktičar cvetnih esencija - floriterapeut.

Cerato (Ceratostigma willmottianum) nas uči da budemo samostalni i uliva samopouzdanje. Povećava unutrašnju snagu.









Clematis (C. chrysocoma) cvetna esencija za postizanje stabilnosti i za jačanje entuzijazma. Ova esencija pomaže da učvrstimo entuzijazam za stvari koje su realne i ostvarive samo nam treba "ojačanje" za njih. Korišćenjem ove esencije pojačavamo emocionalnu stabilnost a mentalna tenzija popušta. Clematis jača praktičnost.






Dandelion (Taraxacum officinale) opušta muskulaturu i mišićnu tenziju. Ublažava i mentalnu tenziju. Dobar je kao esencija izbora za opuštanje od stresa.






Elm (Ulmus procera) divna esencija za one koji osećaju trenutan zamor. Jača i učvršćuje osećaj da ste sposobnosti. Povećava samopouzdanje.







Heather (Calluna vulgaris) cvetna esencija koja nam pomaže da dobijemo širi uvid u stvari. Pomaže da se oslobodimo stalne brige i osećaja da je sve problem. Stimuliše saosećajnost i altruizam.

Нема коментара:

Постави коментар